Verouk

Novice za veroučence

Oznanila

Župnijska oznanila

Martinova lilija

Župnijski list Martinova lilija

Vlada RS je 16. decembra 2020 izdala preklic nekaterih določb, glede zbiranja vernikov v cerkvah, vendar so še vedno v veljavi strogi varnostni ukrepi za zajezitev epidemije. Epidemiološka slika glede, okužbe s COVID-19, je na območju naše Metropolije slaba.

Da bi varovali zdravje ljudi, smo voditelji vseh treh škofij, po posvetovanju z duhovniki, odločili, da svete maše, v vseh cerkvah metropolije, do nadaljnjega še naprej potekajo brez navzočnosti vernikov.

Verniki so povabljeni, da svete maše spremljajo po televiziji, radiu in drugih elektronskih medijih. Po sveti maši so povabljeni k svetemu obhajilu, za prejem katerega se dogovorijo z duhovnikom.

Dovoljena je tudi individualna duhovna oskrba, se pravi, da verniki lahko po vnaprejšnjem dogovoru z župnikom, opravijo sveto spoved, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih določb.

Po praznikih bomo ponovno proučili epidemiološko stanje in na temelju tega sprejeli odločitev glede obhajanja svetih maš z udeležbo vernikov.

Letošnji božič bo »betlehemski«, saj ob Jezus ne bo množic, kakor jih ni bilo v hlevu ob njegovem rojstvu. Jezusa pa s postavitvijo jaslic, z molitvijo in branjem Božje besede, povabimo na svoje domove in On bo okrepil naša srca ter naredil, da bo tudi letos zvenela angelska pesem: Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so blage volje.

Duhovniki v Laškem vam želimo blagoslovljene božične praznike in srečno, duhovno in telesno zdravo novo leto 2021.

 

Na praznične dni: božič, Štefanovo in v nedeljo Svete družine bo cerkev v dopoldanskem času, med 9h in 11h odprta za ogled jaslic, v cerkvi bo priložnost za sveto obhajilo, predhodno najavljenih, ločeno po posameznih gospodinjstvih.

Letos odpadejo blagoslovi domov. Vabim vas, da se blagoslovu pridružite preko facebooka in sicer 25. decembra, ob 15h. Povezali se bomo v molitvi, (pripravite blagoslovljeno vodo, prižgite svečo in, če imate možnost, kadilo).

 

In še povezavo:

Navodila slovenskih škofov za obhajanje svetih maš v času epidemije COVID-19 (18. december 2020)