Verouk

Novice za veroučence

Oznanila

Župnijska oznanila

Martinova lilija

Župnijski list Martinova lilija

Na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih se opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki naj zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščejo samo grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molijo za rajne. Duhovniki naj blagoslovijo vse grobove na pokopališču z enega samega mesta brez blagoslova posameznih grobov in brez navzočnosti vernikov. Blagoslov grobov naj spremlja zvonjenje zvonov župnijske cerkve in pokopaliških kapel. Tako bodo verniki po domovih z molitvijo lažje spremljali to sveto opravilo.

Verniki naj med prazniki v domači župniji opravijo sveto spoved, prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek.

Namesto nakupov cvetja in sveč škofje vabijo vernike, da pri domačem duhovniku darujejo za svete maše (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.). Župniki naj po spletu, e-pošti in socialnih omrežjih župljane povabijo k darovanju za mašne intencije (namene) in za vzdrževanje župnije.

 

Nedelja, 1. november 2020

  • od 9h do 12h bo v cerkvi priložnost za sveto obhajilo
  • blagoslov pokopališča
  • molitev treh delov rožnega venca PO DRUŽINAH
  • ob 18h se bodo oglasili zvonovi v župnijski cerkvi ter povabili k družinski in osebni molitvi za rajne.

Predlog družinske molitve za pokojne za 1. in 2. november je objavljen tudi na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji: https://katoliska-cerkev.si/

Priporočila SŠK za obhajanje praznika vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih v času COVID-19